settingsLogin | Registersettings

[openstack-community] Ocata The placement API endpoint not found on Ubuntu

0 votes

Hello, I have trying to install ocata on Ubuntu 16.04 , for the time being
i have 2 nodes . just can't figure this out.

I have setup Placement API. But get error after restart nova service or
reboot

" 017-08-18 08:27:41.496 1422 WARNING nova.scheduler.client.report
[req-17911703-827e-402d-85e8-a0bb25003fe3 - - - - -] The placement API
endpoint not found. Placement is optional in Newton, but required in Ocata.
Please enable the placement service before upgrading. "

And on the controller node when I run the command .
openstack@controller:~$ sudo nova-status upgrade check
+-------------------------------------------------------------------+
| Upgrade Check Results |
+-------------------------------------------------------------------+
| Check: Cells v2 |
| Result: Success |
| Details: None |
+-------------------------------------------------------------------+
| Check: Placement API |
| Result: Failure |
| Details: Placement API endpoint not found. |
+-------------------------------------------------------------------+
| Check: Resource Providers |
| Result: Warning |
| Details: There are no compute resource providers in the Placement |
| service but there are 1 compute nodes in the deployment. |
| This means no compute nodes are reporting into the |
| Placement service and need to be upgraded and/or fixed. |
| See |
| http://docs.openstack.org/developer/nova/placement.html |
| for more details.

I followed the the ocata guide given in the documentation by the letter .

Divneet


Community mailing list
Community@lists.openstack.org
http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/community
asked Aug 18, 2017 in openstack-community by Divneet_Singh (300 points)   4 4 4

1 Response

0 votes

On Fri, 18 Aug 2017, Divneet Singh wrote:

Hello, I have trying to install ocata on Ubuntu 16.04 , for the time being
i have 2 nodes . just can't figure this out.

You've posted to the list for discussing running openstack meetup
groups. You probably wanted the general 'openstack' list or the
'openstack-operators' list instead.

But for a quick answer check to make sure that you have the
placement service configured in the service catalog:

 openstack catalog show placement

If that is configured, then check to make sure that there's
something listening on that url:

 # you'll want admin/service credentials when making these
 # commands
 export PLACEMENT=$(openstack endpoint list --interface public --service placement -f value -c URL)
 export TOKEN=$(openstack token issue -f value -c id)
 curl -H "x-auth-token: $TOKEN" $PLACEMENT

If that doesn't return a response that looks something like (the
actual numbers will be different)

 {"versions": [{"min_version": "1.0", "max_version": "1.10", "id": "v1.0"}]}

then something is wrong with your setup but without more detail it
is difficult to speculate. If you do get a result like that it may
be that your web server is not reachable from your nova services.

Whatever the case may be, please direct any followups to the
appropriate list. Thanks.

--
Chris Dent (⊙_⊙') https://anticdent.org/
freenode: cdent tw: @anticdent_______________________________________________
Community mailing list
Community@lists.openstack.org
http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/community

responded Aug 18, 2017 by cdent_plus_os_at_ant (12,800 points)   2 2 6
...